Fersking i Friluft med Voss Utferdslag

ferskingkursFlyktningtenesta har i samarbeid med Utferdslaget i mai gjennomført det første Ferskingekurset på Voss for deltagere i Introduksjonsprogrammet. Voss Utferdslag er Den Norske Turistforenings lokallag på Voss med butikk og kontorer sentralt i Skulegata 14 på Vangen. Ni deltagere fra introduksjonsprogrammet var påmeldt kurset som tok for seg norsk natur og turtradisjoner, allemannsretten, klær og utstyr, trygg ferdsel, matlaging ute, og ikke minst grunnleggende kunnskaper om kart og kompass.

ferskingkurs2Kurset ble avholdt over to torsdager med litt klasseromsundervisning, men mest ute frisk luft i den vakre naturen som Voss er så kjent for. Utferdslaget ønsker med dette kurset å vise veien ut til naturens og friluftslivets mangfoldige muligheter i Norge og i Voss kommune. Kurset er et lavterskeltilbud for dem som ønsker å skaffe seg grunnleggende ferdigheter innen friluftsliv. Hensikten er å gi deltakerne trygghet, selvtillit og ikke minst inspirasjon til å komme seg ut og nyte det naturen har å by på. Neste kurs for introdeltakere er i siste uke av mai og første uke av juni. God tur!

error
Top
Translate »